De richtlijnen van Rosel Heim nature+science producten zijn consequent doorgevoerd naar de verzorgingsproducten van de Body line. Ook hier ligt het accent op de ondersteuning van huideigen functies.

Douchelotion
Is een zacht reinigende emulsie. De werkzame stof L(+) melkzuur is verantwoordelijk voor een groot aantal biologische processen in en op onze huid. Dit melkzuur biedt bescherming tegen infecties die worden veroorzaakt door bacteriën en schimmels en voorkomt tevens uitdroging van de huid. Het L(+) melkzuur zorgt voor neutralisering van kalk die aanwezig is in het leidingwater waardoor deze onschadelijk wordt voor de huid en de slijmhuid.

Zeep
Dit is een op natuurlijke basis samengestelde zeep die, verrijkt met squalaan, het huideigen vet op natuurlijke wijze aanvult.

Bodycrème
Verbetert de elasticiteit en spankracht van de huid, waardoor de huid egaler en strakker wordt. Huideigen lipiden die verloren zijn gegaan worden aangevuld. D-panthenol verbetert de structuur van de hoornlaag.

hand + nagel
Maakt handen en nagels glad en weerbaar. D-panthenol verbetert de afweerfunctie van de huid. L(+) melkzuur zorgt voor een uitgebalanceerde pH-waarde van de huid.

Winterdouchelotion
Deze reiniging heeft dezelfde basis als de reinigingsemulsie. Verrijkt met de kostbare decente parfumering van sandelhout. Deze winterbodyreiniging is het gehele jaar te gebruiken.

Winterbodycrème
Deze bodycrème is rijker aan voedingsstoffen dan de bekende bodycrème. Het hyaluronzuur zorgt van buitenaf voor een lang aanhoudende vochtregulatie op en in de huid. Dit is vooral van belang in een droge omgeving bijvoorbeeld als gevolg van de lucht van de centrale verwarming. Mineralen uit de zee verzorgen de huid met microvoedingsstoffen die bij een gestreste huid de regeneratie van de energie ondersteunen.

Bij een dunne, gevoelige en gespannen huid kan deze winterbodycrème het hele jaar worden gebruikt. Als parfumering is gekozen voor sandelhout.

Deo nature 1
Bevat werkzame stoffen van lindebloesem en varen die de vermeerdering van bacteriën tegengaan die verantwoordelijk zijn voor de transpiratiegeur. De natuurlijke huidflora wordt niet verstoord en de afweerfunctie van de huid blijft intact.

Deo nr. 2
Bevat werkzame stoffen van varen, lindebloesem en sandelolie. Australische sandelolie werkt door het natuurlijke gehalte aan bisabolol ontstekingsremmend en heeft een rustgevend effect op de huid.

Deo nature 3
Bevat als werkzame bestanddelen etherische oliën en polyglyceryl-3 caprilaten.

Eau fraîche
Wordt gekenmerkt door de basis van milde ambra-, sandelen vanillecomponenten. De hartnoot wordt gevormd door een kruidenmengsel van rode vruchten, kaneel, kruidnagel en gember, terwijl de topnoot zorgt voor een verfrissend aroma van grapefruit en citroen.

Deo lotion
Deze deodorant is ontwikkeld voor de zeer gevoelige okselhuid en voor het geval de okselhuid wordt geschoren. Het is tevens een huidverzorgende emulsie. Om een ontstekingremmende werking te verkrijgen is gekozen voor de werkstof zinkoxide.

Het hamamelisextract bevordert het proces van de wondheling Clyceryl caprylate zorgt voor een lang aanhoudende deodoserende werking.

Squalaanolie
100% Squalaanolie. Komt overeen met de huideigen vetlaag en wordt daarom allergeenvrij opgenomen door de huid. Kan worden toegevoegd aan het badwater of worden toegepast als kuur bij een zeer droge en gevoelige of geïrriteerde huid.

Squalaanolie met sandelhout
Naast de heerlijke geur hebben de bestanddelen van de sandelolie een rustgevend en deodoriserend effect op de huid.