De natuurlijke regeneratie van de huid is afhankelijk van het permanente proces van opbouw, afbraak en verandering van de buitenste lagen van de huid, waarbij de opbouw en de afbraak nauwkeurig in balans dienen te zijn. Om deze activiteiten te kunnen verrichten, moet de huid voortdurend worden voorzien van voeding- en opbouwstoffen; substanties waar normaal gesproken het organisme zelf voor zorgt.
Vaatvernauwing als gevolg van het ouder worden, roken, eenzijdige voeding en stress kunnen factoren zijn waardoor de huid te weinig voedingstoffen krijgt. Constante ondervoeding kan leiden tot een verstoorde celstofwisseling en weefselbeschadiging.

Fase 2 actieve regeneratie
Voorziet de huid van uitwendige „voedingstoffen“ inbiomimetische vorm (zelloxan). Door deze absoluut allergeenvrije toevoer wordt de celstofwisseling verbeterd en wordt herstel van het weefsel op milde wijze ondersteund. Deze crème komt fysiologisch overeen met de huideigen vetten en wordt daarom bijzonder goed door de huid opgenomen en verwerkt.

Ante
De concentratie zelloxan in ante is veel hoger dan bij fase 2 actieve regeneratie. Als de toevoer van voedingstoffen sterk is verstoord, met name bij alle soorten acute of te verwachten huidstress is Ante door de bijzonder lichte emulsie uitermate geschikt voor het behandelen van de huid.

Fase 2 intervall
Fase 2 intervall is een belangrijk onderdeel van de regulatieve huidtherapie bij een gevoelige huid. Fase 2 intervall voorziet de huid van mineralen en hyaluronzuur en herstelt het evenwicht in de vochthuishouding van de huid.

Intensiv lotion
Deze lotion wordt ingezet bij een acuut gebrek aan voedingsstoffen in de huid en de omgeving van de ogen. Vooral van toepassing voor een dunne, droge of gevoelige huid en tevens bij een beschadigde of ontregelde hoornlaag. Het hyaluronzuur werkt van buitenaf voor lang aanhoudende vochtregulatie. Zelloxan is door zijn laagmoleculaire voedingsstoffen effectief voor herstel van de huid. De aanwezige corneo lipiden versterken in de hoornlaag de opbouw van de barrièrefunctie. Het bittervenkelextract zorgt voor een rustgevend effect.